Digdir og DFØ inviterer til nytt læringsverksted hvor vi utforsker hvordan vi kan jobbe på nye måter i praksis. Denne gangen handler det om hvordan få innovasjonsprosjekter til å overleve. Vi gir en smakebit på noen relevante verktøy, arbeidsmåter og tankesett knyttet til implementering og skalering, og håper å inspirere til videre utforsking og læring. Vel møtt!
Om arrangementet
På hvert verksted introduserer vi et par konkrete verktøy, lærer fra relevante eksempler og lar oss inspirere av hverandre. Dere utfordres til å ta metodikken i bruk og oversette det til egne oppgaver og praksis i gruppearbeid. I etterkant av læringsverkstedet får alle deltakere tilsendt relevante verktøy og ekstramateriell for å komme i gang på hjemmebane.
Målgruppe
Læringsverkstedene er en arena for prosjektledere, medarbeidere og prosessledere i forvaltningen som ønsker inspirasjon og læring om hvordan man kan jobbe på nye måter i praksis. Det er også en nyttig arena for prosjekteiere som ønsker påfyll for å følge opp innovasjonsarbeid i egen virksomhet.
Program
Pilotsyken har skapt debatt i offentlig sektor og med økende krav til effektivisering og fornying blir det viktig å ta ut effekten av de gode initiativene. Er det behov for å tenke nytt? Hva er viktig for at innovasjonsprosjektet skal lykkes med å skape verdi?
- Vil du høre mer om hvordan man kan jobbe med skalering? Karen den Hertog deler innsikt fra arbeidet med et komplekst problem i Nederland. Det har blitt til et nasjonalt rammeverk, med en helhetlig tilnærming for å forebygge overvekt og fedme hos barn. I over 12 år har de jobbet systemisk, med det som startet som en pilot: "Amsterdam Healthy Weight Approach". En rekke aktører i offentlige helsetjenester med forskjellige roller og ansvarsområder har utviklet løsninger gjennom samskapende praksis.
- Vi vil også få høre om KS sitt Veikart for tjenesteinnovasjon, en verktøykasse for deg som vil skape bedre tjenester for innbyggerne. Det tar deg igjennom seks faser, fra behovet oppstår til ny praksis er satt i drift v/ Therese Sivertsen fra KS.
- Dere vil få et eksempel som viser hvordan implementering og skalering kan settes i system. I en ny felles modell for innføring og nettverk innen e-helse har de fokus på gjennomføringskraft innen digitalisering i helse og omsorg v/ Kjetil Løyning fra KS.
Praktisk informasjon
Du kan fritt velge om du vil delta fysisk i Digdir og DFØ sine lokaler i Økern Portal, eller via digital strømming.
Det blir enkel bevertning for fysiske deltakere fra kl. 08.45.
Digitale deltakere følger direktesendingen og kobles sammen i grupperom på Teams for gruppearbeid og diskusjoner. Lenkene sendes ut dagen før arrangementet – etter kl. 12.
Om arrangørene
Digdir og DFØ er to direktorat med ansvar og engasjement for forvaltningsutvikling, digitalisering og innovasjon. Gjennom våre ulike tjenester og hos våre målgrupper ser vi et tydelig behov for å oversette moteord og nye arbeidsmåter til matnyttig læring – fra forvaltningen, til forvaltningen.