Hopp til hovedinnhold
Emner:
  • Kunstig intelligens
Tid:
tirsdag 1. april kl. 10:00 – 15:30, 2025
Sted:
Skatteetaten, Oslo
Påmeldingsfrist:
onsdag 26. mars kl. 12:00

Skatteetaten forteller om sine erfaringer med testing av SkattGPT, i tillegg til sitt arbeid med å utforske bruken av kunnskapsgrafer for å digitalisere rettsinformasjon. Nav deler sine erfaringer fra sin testing av RAG-løsninger. Posten har gjennomført et læringsprosjekt hvor de har utforsket en domenespesifikk Copilot. Digdir introduserer sin KI-lab og deler erfaringer fra testing av RAG. Det blir også en workshop hvor det er gode muligheter for å utveksle erfaringer, dele innsikt og lære av det gode arbeidet som gjøres av fagfolkene i offentlig sektor.

Arrangementet vil avholdes fysisk hos Skatteetaten. Adressen dit er Fredrik Selmers vei 4, 0663 Oslo. Spre gjerne ordet til kollegaer som kan være interessert.

Det er begrenset med plasser og vi ber om at de som har meldt seg på, men ikke kan komme, melder seg av igjen. Informasjon om hvordan dette kan gjennomføres står i bekreftelsen dere mottar per e-post ved påmelding. Dersom dere ikke finner dette kan dere melde fra til steven.christensen@digdir.no.

Det er gratis å delta, og det serveres lunsj under arrangementet. Vi gjør oppmerksom på at dette er et fagforum for ansatte i offentlig sektor.

Velkommen!

Program

09:30 Dørene åpnes
10:00 Velkommen ved Ulas Burkay fra Skatteetaten
10:15 SkattGPT og bruk av RAG-elementer i kunnskapsgrafer

Skatteetaten har utviklet og testet SkattGPT; en proof of concept for å undersøke om en ChatGPT-lignende applikasjon kan være et nyttig støtteverktøy for ansatte i etaten. Vi jobber også med digitalisering av rettsinformasjon, der vi benytter en kunnskapsgraf-tilnærming. I begge tilfeller skal RAG-arkitektur bli en viktig komponent i løsningen. Vi deler våre erfaringer med tekniske, juridiske og organisatoriske aspekter av denne reisen.

Ved Sverre Eiring fra Skatteetaten.

10:45 NAV presenterer resultater av sin testing av RAG-løsninger

NAV Kontaktsenter tar imot flere millioner henvendelser på telefon og skriftlig hvert år. I en telefonoperasjon av denne størrelsen vil hvert sekund telle. Som et ledd i det kontinuerlige arbeidet med å forbedre kvalitet og effektivitet jobber vi nå med en digital veilederassistent som kalles Bob. I dette innlegget vil du få høre om suksesskriterier som måles i pilotfasen, hvordan testing og pilotering gjøres og hvilke resultater vi har fått så langt.

Ved Daniel Sundnes fra NAV.

11:15 Pause
11:30 Posten presenterer SalesRAG-prosjektet sitt

Posten har gjennomført et læringsprosjekt der motivasjonen var å utforske verdien av en domenespesifikk Copilot for salgsprosessen. På godt norsk, hva hvis ChatGPT kjente Posten Bring og vår salgsprosess godt? Spesifikt bruken av VBS-canvas (Value Based Selling). For å la salg kunne fortsette å fokusere på sitt fag landet vi på å utvikle et Proof of Concept av en RAG-løsning, der minimal input fra selger sammen med spesialiserte systemprompts og vår egen data, skulle resultere i et VBS-canvas på nivå sammenlignbart eller bedre enn en selger.

Ved Thomas Refvik fra Posten Norge.

12:00 Digdir introduserer sin KI-lab og deler erfaringer fra sin testing av RAG

To avdelinger i Digdir har den siste tiden jobbet eksperimentelt med utvikling av en Kunnskapsassistent. Ved hjelp av den offentlige dokumentsamlingen Kudos, er målet å effektivt utnytte åpne data.

KI er kanskje ikke nytt, men for mange i offentlig sektor som jobber med utredninger og etablering av kunnskapsgrunnlag har ikke KI vært aktuell før store språkmodeller ble lansert for et par år siden. Nå kan mange bruke generiske modeller til å gå gjennom lange dokumenter og kan få hjelp til å produsere rapporter. Men når du skal analyse store mengder tekst, gjøre større analyser og skal bruke det til å etablere pålitelige kunnskapsgrunnlag er ikke nødvendigvis løsningen generiske modeller. Digdir har derfor eksperimentert med RAG-arkitektur siden høsten 2024 og har brukt flere caser for å teste teknologien. Her skal Digdir dele sine erfaringer, fortelle om konseptet og demonstrere løsningen.

12:30 Lunsj
13:00 Workshop
15:00 Oppsummering og avslutning

Kontakt

Steven Christensen

Rådgiver, Digitaliseringsdirektoratet
Telefon: 98 64 98 62

Arrangement i Digdir