IT i Praksis gjennomføres årlig av Rambøll i samarbeid med IKT-Norge, Digitaliseringsdirektoratet, KS og NTNU.
Hva skal vi egentlig bruke kunstig intelligens til?
IT i praksis er den mest omfattende undersøkelsen om digitalisering i Norge og Norden. Årets utgave behandler mange aspekter ved digitaliseringen i Norge, med utgangspunkt i gjeldende nasjonale digitaliseringsstrategi. I år lanseres rapporten for 17. gang
Med utgangspunkt i erfaringer og perspektiver fra statlige virksomheter og kommuner, retter vi i årets IT i praksis spesielt fokus mot kunstig intelligens. Det er høy og bred optimisme om hva KI kan gi oss av merverdier i samfunnet, og det er en politisk målsetting at 80 % av statlige virksomheter skal ta i bruk KI innen 2025. I en flora av diskusjoner og meninger om regulering og etiske spørsmål, ønsker IT i praksis å sette søkelyset på noe vi ikke har sett mange snakke om, nemlig hva skal vi egentlig bruke KI til?
Om IT i praksis
IT i praksis er den mest omfattende undersøkelsen av sitt slag i Norge, og bidrar med faktabasert kunnskap i digitaliseringsdebatten. For å måle temperaturen på digitalisering i offentlig sektor, har vi utviklet et eget indikatorsett som tar utgangspunkt i delmålene og innsatsområdene i digitaliseringsstrategien for stat og kommune, Én digital offentlig sektor (2019-2025). I tillegg bygger IT i praksis bygger på en omfattende innbyggerundersøkelse om innbyggernes holdninger og erfaringer med digitale offentlige tjenester.
Bli med på digital lansering!
Torsdag 19. september kl. 09:00-10:00 lanserer vi IT i praksis 2024. Dette er 17. gang rapporten lanseres.
- Vi vil presentere hovedfunn fra årets IT i praksis, med ferske resultater om status, muligheter og utfordringer i digitaliseringsarbeidet i stat og kommune.
- Heather Broomfield (Digdir/UiO) presenterer fra sitt doktorgradsarbeid om datadreven offentlig forvaltning/kunstig intelligens (TBC)
- I panelet: -Øyvind Husby, Administrerende direktør i IKT-Norge -Guri Kaspara Lande, Avdelingsdirektør digital strategi og samhandling i Digdir -Kristin Weidemann Wieland, Områdedirektør Forskning, Innovasjon og Digitalisering i KS
- Et panel vil diskutere muligheter og utfordringer for innføring og utnyttelse av kunstig intelligens i offentlig sektor i årene som kommer
Lanseringen passer for alle som jobber i og for digitalisering i norsk offentlig sektor. Mer informasjon om program og paneldeltakere oppdateres fortløpende.